Efemèrides de l’assassinat franquisme de Salvador Puig Antich en el marc de les contradiccions capitalistes i l’esquizofrènia dels informatius avui de TV3

Salvador Puig i Antich

Salvador Puig i Antich

Efemèrides de l’assassinat franquisme de Salvador Puig Antich en el marc de les contradiccions capitalistes i l’esquizofrènia dels informatius avui de TV3 

Aquest any el 2 de març coincideix en l’anunci en la premsa burgesa de la detenció d’almenys vuit anarquistes (en poden ser més) en el decurs de les barricades de Barcelona  

El 2 de març de 1974 a la presó Model de Barcelona els franquistes van assassinat, a mans del botxí de Badajoz, el militant comunista llibertari del MIL-GAC Salvador Puig i Antich. Havia nascut el 30 de maig de 1948 a Barcelona. 

La premsa burgesa avui “celebra” aquesta efemèrides anunciant la detenció i criminalització per part dels Mossos d’Esquadra de vuit anarquistes (en poden ser més) en el decurs de les barricades de Barcelona en defensa de la llibertat d’expressió. 

Per postres, TV3 tot seguit d’anunciar que hi ha dues companyes i sis companys portats al jutge com a membres de “banda criminal” que fan servir artefactes incendiaris. Segueix el telenotícies amb uns minuts dedicats a l’assassinat a la Model del company Puig Antich. A aquesta esquizofrènia periodística governamental capitalista catalana TV3 hi afegeix l’anunci d’un film sobre la companya Federica Montseny, que és qualificada de dona exemplar, mentre les dues companyes de les barricades de Barcelona són tractades d’incendiàries criminals. 

El film ‘Federica Montseny, la dona que parla’ és de Televisió de Catalunya-CCMA. Actores i actors principals: Màrcia Cisteró i Emilio Gutiérrez Caba. Productor: Miriam Porté. Productor executiu: Miriam Porté, Pedro Pastor, Gerard Marginedas. Directora: Laura Mañá. Guió: Rafa Russo i Mireia Llinàs. Segons TV3, s’estrenarà el 8 de març (dia de la dona treballadora) a aquest canal públic català, al públic valencià i al públic balear.   

Si es vol recordar la memòria del company Salvador Puig Antich abans de res caldrà exigir l’alliberament de totes les anarquistes i de tots els anarquistes arrestats i criminalitzats per la policia autonòmica.  

Sobre la diada de la dona treballadora a Catalunya i a Andalusia l’anarcosindicalisme i diversos sindicats alternatius han convocats una vaga general feminista.  

El 8 de març, recordar la companya Montseny serà anar a la vaga. 

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.